Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szőlős szilvaleves

Szőlős szilvaleves Bár vannak napok hogy az ablakból kinézve azt hihetjük a nyár még itt maradt velünk egy kis időre, de ha a hőmérőre pillantunk, az egyszámjegyű hőmérésklet értékek egyértelműen az ősz előjelei. Ne szomorkodjunk lesz még nyár,most inkább készítsünk egy őszies gyümölcslevest, melyet szőlőlé helyett még készíthetünk friss szőlővel. Ha a gyümölcsük elég édesek, további édesítésre sem lesz szükségünk.

Hozzávalók

  • 1 ek vaj
  • 1/2 kg szilva
  • 2 nagy fürt szőlő
  • 1 vanília rúd
  • csipet őrölt kardamom
  • fél mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 dl vörösbor

Elkészítés

Lépés 1

A szőlőt megmossuk, a szőlőszemeket leszedegetjük a kocsányról, a megmosott és kimagozott szilvát hosszában felszeleteljük, egy keveset félreteszünk levesbetétnek. Egy edényben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szőlőszemeket és 5-8 percig kevergetve főzzük, közben a szőlőszemek kirepednek és kiengedik a levüket. A vanília rudat hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét és a szilvával együtt a szőlőhöz adjuk. Fűszerezzük a kardamommal és gyömbérrel, felöntjük a borral, felforraljuk, majd lefedve 5-6 percig alacsony hőfokon főzzük. Blenderben (vagy botmixerrel) turmixszoljuk, majd szitán átpasszírozzuk és a félretett (nyers) szilva szeletekkel tálaljuk. Hidegen, behűtve is finom. 
Köszönjük a receptet Gabojszának!

Hozzávalók:
Hány főre: 
Elkészítési idő:
25 perc

Keresés