Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Te itt jársz: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

PATAKI 1926 - KÉZMŰVES REMEKEK KÖZEL EGY ÉVSZÁZADA EURÓPA SZÍVÉBŐL

 

TÖRTÉNELEM

A Pataki Kerámia Manufaktúra gyára Magyarországon, Sárospatakon működik. Ahogyan azt a település elnevezése - sáros és patak - is jól mutatja, a város és környéke ősidők óta egyik legjelentősebb fazekas központja. Az 1926-ban alapított és napjainkban is ugyanott működő manufaktúra termékei már a 19 század elején jelentős nemzetközi sikereket könyvelhettek el. Kerámia használati eszközei megtalálhatók voltak Európa nagyvárosainak üzleteiben. Az alapítás óta ugyan eltelt közel száz év, de a Pataki Kerámia Manufaktura napjainkban is a magas minőségű és esztétikai értékű kézműves termékek születésének helyszíne.

 

KÉZMŰVES TUDÁS

A Pataki Kerámia Manufaktúrában minden egyes terméket megközelítőleg 120 alkalommal vesznek kézbe az azt készítő mesterek. Minden egyes munkafolyamat megköveteli az emberi kézműves tudást. Azt a tudást ami generációk óta apáról fiúra szállva öröklődik tovább.
Azt a tudást aminek jól látható jeleit minden egyes Pataki 1926 termék magán hordoz. Azt a tudást aminek köszönhetően minden egyes Pataki 1926 termék egyedi és megismételhetetlen lesz.

 

INNOVÁCIÓ

A Pataki Kerámia Manufaktúra hisz abban, hogy az igényesen tervezett konyhai eszközök használhatóságuk mellett szépséget visznek a hétköznapok világába, formaviláguk többletjelentésével értékessé teszik környezetünket. A Manufaktúrával együttműködő dizájnerek, formatervezők minden érzékükkel figyelik és a forma nyelvére fordítják a társadalomban, és az egyes emberekben lejátszódó változásokat, igényeket, gondolatokat.

 

MINŐSÉG

A 100%-ban természetes és tiszta forrásból származó agyag igényli a megfelelő törődést. Csak egy jól szervezett és szigorú szabályok alapján működő gyártástechnológiát alkalmazó manufaktúra képes ezzel a sokat változó - mondhatni élő - anyaggal bánni. A Pataki Kerámia Manufaktúra elkötelezett a minőség mellett, így mindent megtesz annak érdekében, hogy a manufaktúrából kikerülő minden egyes darab megfeleljen a szigorú követelményeknek.

 

   

 

Keresés