Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyárlátogatás és Kézműves Foglalkozás

 

PATAKI KERÁMIA MANUFAKTURA - SÁROSPATAK
CÍM: 3950 SÁROSPATAK, NAGY LAJOS UTCA 8.

 

FIGYELEM! A SÁROSPATAKI GYÁR JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

+36 20 251 6840

 


LÁTOGATHATÓ:

HÉTKÖZNAPOKON 8-14 ÓRA KÖZÖTT
ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN

IDŐPONT EGYEZTETÉS:
+36 20 251 68 40
ugyfelszolgalat@patakikeramia.hu

 

JEGYÁRAK:

FELNŐTTEKNEK: 1500 Ft
DIÁKOKNAK ÉS NYUGDÍJASOKNAK: 1200 Ft
3 ÉV ALATTI GYEREKEKNEK: INGYENES
DIÁK CSOPORTOK PEDAGÓGUS KÍSÉRŐI: 10 FŐ UTÁN 1 INGYEN

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS KIEGÉSZÍTŐ JEGY: 3000 Ft


A Pataki Kerámia Manufaktura sáropataki gyára látogatható. Szeretettel várjuk azokat, akik érdeklődnek a kerámiagyártás iránt és szívesen megtekintik, hogyan készül el egy-egy edény. Az üzemlátogatás során végig kísérve a látogatót, a technológiai folyamaton kaphatnak betekintést erre az évezredes élő hagyományra. Bemutatásra kerülnek az agyag formázási módjai a korongozás, öntés, préselés mázazás, díszítés, égetés. A kerámia történet arról tanúskodik, hogy a legfontosabb folyamatok és technikák alapvetően nem változnak, különösen nem, ha meg akarjuk őrizni a kerámia készítés manufakturális jellegét, amit célul tűztünk ki a Pataki kerámia számára. Különösen ajánljuk a kerámiát szerető, művelő és tanulni vágyó embereknek, iskolásoknak.

Az üzemlátogatás időtartama kb 40 perc, de a csoport létszámától és érdeklődési aktivitása nagymértékben befolyásolja a látogatás időtartamát.

Az üzemlátogatás során szerzett élmények kiegészülhetnek kézműves foglalkozáson való részvétellel. A foglalkozás keretében szakmai segítséget nyújtunk a kézi korongozással megszületendő forma kialakításához, vagy a szobrászkodáshoz szükséges néhány alapelv elsajátításával épített alkotások készítéséhez. Lehetőség van kiválasztott formákra saját dekor festésére, amihez szintén adunk szakmai segítséget. Lehetőség van saját vagy mások számára egyedi ajándékok elkészítésére. Az saját alkotás egyedi alkotást és különleges élményt ad különösen ha ezt a egy ismerős közösségben tudjuk létrehozni. Az alkotásokat ki lehet égetni. Ha egy kész tárgyra került az egyedi dizájn akkor azt akár már másnap kiégethetjük. A szobrokat, korongozott termékeket csak hosszabb szárítás után lehet kiégetni, de csomagban ezt is el tudjuk küldeni.

 

MINŐSÉG ÉS KÉZMŰVES TUDÁS
ÉVSZÁZADNYI ÖRÖKSÉGE

 

           

 

Keresés