CREATE ACCOUNT

Bőség tál

4.095Ft

Méret: 43,5x29x21 cm

Űrtartalom: 11 liter

Ez az agyagedény sokakat megihletett, így születtek azok a szakácskönyvek amelyek speciálisan a tálra készült recepteket tartalmazzák. A bőség tál jól tartja a hőt, így érdemes ebben hagyni az ételt, és így tálalni a család számára, és nem mellesleg a zárt edénynek hála a kifröcsögő zsírt sem kell a sütő faláról kapargatnunk. Válaszd az ízlésednek leginkább megfelelő sütőtálat: Sütőtálak

Kezelési tanácsok terrakotta sütőtálakhoz:

Használat előtt az edényt első alkalommal 30 percig, további sütések alkalmával 15-60 percig hideg vízben áztatjuk. Az áztatás hossza a benne készülő ételtől függ. A hosszú sülési idővel készülő (marhahús) ételhez hosszabb áztatási időt válasszunk.

A sütésre előkészített étellel az edényt a tűzhely hideg sütőjébe, rácsra tegyük, és fokozatosan melegítsük a kívánt sütési hőmérsékletre.

A hőlégkeveréses sütési mód a legideálisabb, de süthetjük alsó és -felső sütéssel is. Csak az alsó vagy csak a felső sütési mód nem ajánlott, mert tál nem egyenletesen kapja a hőt és feszültség keletkezhet benne.

Ha főzés közben folyadékot öntünk az edénybe, az mindig forró legyen. A forró edényt deszka alátétre vagy száraz ruhára helyezzük, hogy a hirtelen alsó hűtéstől megvédjük, és ezzel az esetleg repedést elkerüljük.

A tál tisztítása (erre rendszeresített kefével) bő meleg vízben történjen. Ha az edény falára rásült valami, tiszta, meleg vízben áztassuk elő, így a szennyeződés fellazul, és közben a pórusokba szívódó tiszta víz megakadályozza, hogy a mosogatószeres kezelésnél a mosogatószer a pórusokba szívódjon és maradjon. Mosogatószeres kezelés után áztassuk az edényt néhány percig tiszta, meleg vízben, majd meleg folyóvízben, így kioldódik a pórusokba szívódó mosogatószer.

Az edény tisztításánál szemcsés súrolószert soha ne használjunk – mert az eltömíti a pórusokat -, csak kefét.

A belül mázas termékeknél a mázon repedések jelenhetnek meg, ez nem hiba, ha nem egy speciális máz, ami engedi a pórusokból a repedéseken keresztül a párolódást.

Az edényt sok használat után és elzsírosodás esetén forró ecetes vízzel kell kimosni, majd kiöblíteni és kiszárítani. Ettől a tál megújul.

Az edény a pórusos szerkezetébe szívja a vizet és az étel készítése közben a pórusokból automatikusan párol. A mosogatáskor is megtelnek a pórusok vízzel, ezért csak alapos szárítás után helyezzük a szellős tárolási helyére. Javasoljuk, hogy sütő maradék hőjét kihasználva, szárításra tegyék be a tálat.

A tál főzőlapon vagy nyílt lángon nem használható, csak sütőben.

Cikkszám: 00-0000-341-43-20 Kategória:

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Bőség tál” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

TOP
Google+